Wie is Sharon


Wie is Sharon?
Sharon is een meisje van 10 jaar en zij is lichamelijk en visueel gehandicapt als gevolg van hersenbeschadiging tijdens de zwangerschap en een lichte hersenbloeding na de geboorte.
Sharon is er één van een ééneiïge tweeling, haar tweelingzusje Joëlle is gelukkig gezond. Sharon is door haar spasmen in armen en benen motorisch erg beperkt en zit zodoende in een rolstoel en gaat elke dag met de taxi naar de Mytylschool in Roosendaal. Dit is een school voor kinderen met een chronische ziekte of lichamelijk handicap. Zij kan een paar stapjes lopen binnenshuis in de loopwagen en kan kleine stukjes fietsen op een driewielfiets. Sharon is door haar wilskracht en doorzettingsvermogen al verder gekomen als de artsen jaren geleden voorspeld hadden. Sharon begrijpt heel veel van wat je zegt alleen kan zij helaas niet terugpraten. Zij kan alleen korte woordjes zeggen zoals ja, nee en die. Ook kent zij redelijk veel gebaren waarmee zij haar spraak ondersteunt.

Waarom Dolfijntherapie

WAAROM DOLFIJNTHERAPIE?
Via internet lees je veel ervaringen met Dolfijntherapie, bijna alle kinderen die dit hebben gedaan hebben veel vooruitgang geboekt. Er zijn geen risico’s verbonden aan deze therapie (zoals bijvoorbeeld bij zuurstoftherapie bekend is dat kinderen evt. gehoorschade kunnen oplopen), hierom willen we met Sharon ook deze therapie gaan volgen om haar spraakontwikkeling verder te stimuleren en zo haar woordenschat te vergroten. Dit zou voor Sharon fantastisch zijn want dat zij moeilijk praat is haar grote frustratiepunt, veel mensen begrijpen haar daarom niet. De Dolfijntherapie is uitermate geschikt om spraak en concentratie te vergroten. Hiervoor moeten we naar het “Dolfin Training Centre” op curacao. In Nederland kunnen namelijk alleen kinderen met autisme en het Syndroom van Down dolfijntherapie volgen in het Dolfinarium in Harderwijk. De therapieën die Sharon nu wekelijks op school krijgt zijn gericht op behoud van functies, de dolfijntherapie zal haar mogelijkheden bieden om vooruit te gaan en dit is met normale therapie niet mogelijk. Helaas kost deze therapie heel veel geld en de verzekering vergoed dit niet.
Op 31 juli 2014 vliegen wij naar Curaçao en Sharon gaat hier gedurende twee weken de dolfijntherapie volgen. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten en houden jullie via deze blog op de hoogte.
Wij hebben tijdens het regelen van alles rondom de therapie nauw contact gehad met stichting Tess, dit is een stichting die kinderen helpt die dolfijntherapie willen volgen en deze zorgen ervoor dat de kinderen en hun familie gesponsord worden om de therapie te kunnen volgen. Sinds februari dit jaar hebben wij toestemming om op de wachtlijst te komen bij stichting Tess, zodat wij over ongeveer 3 jaar nogmaals naar Curaçao kunnen voor de dolfijntherapie.
Mochten jullie leuke acties hebben en nog een goed doel zoeken of gewoon een bijdrage willen leveren aan kinderen die dolfijntherapie willen volgen dan kan dit op het volgende rekeningnummer:

ING NUMMER:

NL05INGB0005109987. tnv Stichting Tess

woensdag 6 augustus 2014

Maandag 4 augustus: start dolfijntherapie

Vanmorgen heel vroeg de wekker, om 6 uur! We lagen gelukkig op tijd in bed en de meiden ook, dus iedereen was snel wakker. Aangekleed en snel naar het ontbijt om 7.00 uur. Ze waren al druk bezig met alles klaar zetten en wij waren eigenlijk nog te vroeg voor het ontbijt, want dit begint normaal om half 8. Doordat wij gisteren al hadden aangegeven dat wij om 7.00 uur graag wilden ontbijten was dit geen probleem en speciaal voor ons werd er vers brood gebakken, lekker!!
Om iets voor half 8 richting het CDTC en onderweg daar naartoe nog een kleine tropische regenbui gehad van ongeveer 5 minuten. Joëlle merkte op dat zelfs de regen warm was op Curacao!!
Van half 8 tot 8 uur het anamnesegesprek gehad met de therapeut van Sharon, Lisette. De meiden mochten met een stagaire mee en kregen een rondleiding door het Sea Aquarium. We hebben in het kort verteld wat de problemen zijn van Sharon en aan welke doelen we graag willen werken deze twee weken. Om 8 uur ging Sharon aan de slag met Lisette en mochten wij alvast naar een uitkijkpunt vlakbij het dok waar Sharon later zou gaan zwemmen.
De andere twee meiden maakten ondertussen kennis met Gabrielle, zij is degene die het broertjes en zusjes programma coordineert. Joëlle en Feline gingen met haar mee voor een kort programma tot 10.00 uur. Vanaf morgen mogen Joëlle en Feline van half 9 tot half 1 deelnemen aan het broertjes en zusjes programma samen met andere kinderen.
Nadat de meiden met Gabrielle mee waren gegaan, konden wij wachten tot Sharon naar het dok kwam en om ongeveer half 9 kwam ze in haar wetsuit in de rolstoel naar het dok. Haar dolfijn heet Chabelita en het is een vrouwtje van 7 jaar. Sharon mocht in eerste instantie op het dok, op de rand zitten. Al gauw was ze gewend en totaal niet bang en ging ze met Lisette het water in bij Chabelita. Wat een prachtig gezicht was dat om Sharon in het water te zien met zo´n bijzondere dolfijn. Ze genoot zichtbaar van alle kunstjes die ze de dolfijn mocht laten doen. Hij mocht over een stok springen, een ring ophalen die zij gooide, met de bal gooien en ze mocht zelfs de vin vasthouden en werd dan een rondje meegetrokken.
Rich en ik stonden te genieten vanaf de uitkijkplek en hebben foto´s en filmpjes gemaakt. Na een tijdje had Sharon ook door waar we stonden en ze zwaaide steeds enthousiast als ze ons zag. Wat een opluchting bij ons dat het zo goed ging en dat ze totaal niet bang was om met zo´n grote dolfijn te zwemmen. Met een enorm trots gevoel hebben we staan kijken hoe goed Sharon het voor zo´n eerste keer deed.
Na afloop ging Sharon even douchen en hebben wij even met Amber, de dolfijntrainster staan praten. Zij merkte op dat Sharon het heel goed gedaan heeft voor de eerste keer, veel kinderen durven de eerste dag nog niet bij de dolfijn in het water. Ook zij merkte op dat Sharon zichtbaar genoot en de therapeuten dan natuurlijk ook.
Toen Sharon weer aangekleed was, kwam ze heel enthousiast terug naar ons. Ook de andere meiden waren om 10.00 uur klaar. Zij hadden getekend, haaien geaaid en ook eten gegeven. Bij de schildpadden en verschillende soorten haaien gekeken. Ook een erg leuk begin dus!
De rest van de dag lekker op het ligbedje gelegen en wat gezwommen. Alle meiden kijken enorm uit naar morgen als ze weer naar het CDTC mogen. Sharon kan niet wachten tot ze Chabelita weer ziet, Joëlle heeft vandaag voor haar een loomarmbandje gemaakt met letters en dus moest de naam Chabelita geloomd worden. Ze heeft nu twee armbandjes, één met de naam Wodka ( het paard waar ze altijd op rijdt) en de andere met Chabelita, haar dolfijn.
Joëlle en Feline hebben weer veel zin in de kidsclub van het CDTC. En wij..... wij hebben een hele lijst gekregen van interessante workshops die wij als ouders kunnen volgen. Dus ook wij hoeven ons niet te vervelen!!
Kortom een superdag vandaag om op terug te kijken, iedereen heeft genoten. Nu op naar morgen, dan gaat Sharon echt aan de slag met Lisette.

Groetjes pamela





















Ook Joelle en Feline hadden het naar hun zin met Gabrielle van het animatie team voor broertjes en zusjes.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten