Wie is Sharon


Wie is Sharon?
Sharon is een meisje van 10 jaar en zij is lichamelijk en visueel gehandicapt als gevolg van hersenbeschadiging tijdens de zwangerschap en een lichte hersenbloeding na de geboorte.
Sharon is er één van een ééneiïge tweeling, haar tweelingzusje Joëlle is gelukkig gezond. Sharon is door haar spasmen in armen en benen motorisch erg beperkt en zit zodoende in een rolstoel en gaat elke dag met de taxi naar de Mytylschool in Roosendaal. Dit is een school voor kinderen met een chronische ziekte of lichamelijk handicap. Zij kan een paar stapjes lopen binnenshuis in de loopwagen en kan kleine stukjes fietsen op een driewielfiets. Sharon is door haar wilskracht en doorzettingsvermogen al verder gekomen als de artsen jaren geleden voorspeld hadden. Sharon begrijpt heel veel van wat je zegt alleen kan zij helaas niet terugpraten. Zij kan alleen korte woordjes zeggen zoals ja, nee en die. Ook kent zij redelijk veel gebaren waarmee zij haar spraak ondersteunt.

Waarom Dolfijntherapie

WAAROM DOLFIJNTHERAPIE?
Via internet lees je veel ervaringen met Dolfijntherapie, bijna alle kinderen die dit hebben gedaan hebben veel vooruitgang geboekt. Er zijn geen risico’s verbonden aan deze therapie (zoals bijvoorbeeld bij zuurstoftherapie bekend is dat kinderen evt. gehoorschade kunnen oplopen), hierom willen we met Sharon ook deze therapie gaan volgen om haar spraakontwikkeling verder te stimuleren en zo haar woordenschat te vergroten. Dit zou voor Sharon fantastisch zijn want dat zij moeilijk praat is haar grote frustratiepunt, veel mensen begrijpen haar daarom niet. De Dolfijntherapie is uitermate geschikt om spraak en concentratie te vergroten. Hiervoor moeten we naar het “Dolfin Training Centre” op curacao. In Nederland kunnen namelijk alleen kinderen met autisme en het Syndroom van Down dolfijntherapie volgen in het Dolfinarium in Harderwijk. De therapieën die Sharon nu wekelijks op school krijgt zijn gericht op behoud van functies, de dolfijntherapie zal haar mogelijkheden bieden om vooruit te gaan en dit is met normale therapie niet mogelijk. Helaas kost deze therapie heel veel geld en de verzekering vergoed dit niet.
Op 31 juli 2014 vliegen wij naar Curaçao en Sharon gaat hier gedurende twee weken de dolfijntherapie volgen. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten en houden jullie via deze blog op de hoogte.
Wij hebben tijdens het regelen van alles rondom de therapie nauw contact gehad met stichting Tess, dit is een stichting die kinderen helpt die dolfijntherapie willen volgen en deze zorgen ervoor dat de kinderen en hun familie gesponsord worden om de therapie te kunnen volgen. Sinds februari dit jaar hebben wij toestemming om op de wachtlijst te komen bij stichting Tess, zodat wij over ongeveer 3 jaar nogmaals naar Curaçao kunnen voor de dolfijntherapie.
Mochten jullie leuke acties hebben en nog een goed doel zoeken of gewoon een bijdrage willen leveren aan kinderen die dolfijntherapie willen volgen dan kan dit op het volgende rekeningnummer:

ING NUMMER:

NL05INGB0005109987. tnv Stichting Tess

maandag 11 augustus 2014

Maandag 11 augustus: begin tweede week therapie

Vanmorgen is Sharon weer met goede moed aan haar tweede week therapie begonnen. Allereerst de binnentherapie, Sharon heeft hard geoefend met de B, P en M. Vandaag kon Sharon het woord paard zonder onderbreking zeggen, ze schrok er zelf van!! Na een half uurtje mocht ze alweer naar het dok. Chabelita was weer erg vrolijk vandaag en de therapiesessie in het water ging dus erg goed. Sharon mocht zelfs met een surfboard zwemmen en dan duwde Chabelita haar vooruit, echt super gaaf om te zien! Vorige week kon Chabelita dit nog niet doen omdat zij een beschadiging had aan haar neus en dus niet kon duwen. Tijdens de therapie nog even live met opa en oma geskyped, zodat zij konden zien hoe de therapie in zijn werk ging. Ze vonden het geweldig om mee te kijken.
Chabelita haar zus Nubia had geen zin vandaag om deel te nemen aan de therapie van een ander jongetje, zodoende kwam deze ook even bij Chabelita therapie volgen.





















Na de therapie vanmorgen hadden wij nog een workshop tiltechnieken van een fysiotherapeut, maar Sharon wilde niet met ons mee. Zodoende mocht ze met Hannie, de vrouw van Hans Kuijpers de voorzitter van stichting TESS, en hun zoon Sven en dochter Danique mee naar het hotel. Ze gingen lekker met haar zwemmen, dit vond ze superleuk!! En het wachten op ons was zo totaal niet vervelend!! Met Hannie en Hans en hun twee kinderen hebben we inmiddels erg leuk contact en ook de kinderen zoeken elkaar regelmatig op. Joëlle merkt dat ze veel dingen gemeen heeft met Sven, want zijn oudere zus Danique heeft ook een beperking en volgt al voor de vierde keer dolfijntherapie.



 Joëlle had via de kidsclub iemand weten te vinden die haar haren wilde vlechten. Ze wilde al vanaf het begin toen wij op Curacao waren graag allemaal klein vlechtjes. Zodoende heeft ze vandaag van kwart voor 1 tot kwart over 2 stil moeten zitten om de helft van haren te laten vlechten. De andere helft gebeurt morgen, dus morgen ook weer anderhalf uur stil zitten, maar Joëlle vind dit geen probleem. Ze is helemaal gelukkig dat ze vlechtjes heeft en onderin zitten dan drie kleuren kraaltjes. Ze kreeg vandaag al super leuke reacties en veel kinderen vragen waar ze het heeft laten doen, want ze willen het allemaal!!
Morgen wel goed insmeren op haar hoofd zagen we, want het ziet tussen de vlechtjes nog erg wit!!





 

1 opmerking:

  1. Geweldig om jullie zo te volgen! hopelijk heeft het een goed resultaat bij Sharon en voor jullie allemaal een onvergetelijke ervaring. Veel succes nog voor Sharon en vooral veel plezier en genieten van elkaar.
    groetjes Leontien

    BeantwoordenVerwijderen