Wie is Sharon


Wie is Sharon?
Sharon is een meisje van 10 jaar en zij is lichamelijk en visueel gehandicapt als gevolg van hersenbeschadiging tijdens de zwangerschap en een lichte hersenbloeding na de geboorte.
Sharon is er één van een ééneiïge tweeling, haar tweelingzusje Joëlle is gelukkig gezond. Sharon is door haar spasmen in armen en benen motorisch erg beperkt en zit zodoende in een rolstoel en gaat elke dag met de taxi naar de Mytylschool in Roosendaal. Dit is een school voor kinderen met een chronische ziekte of lichamelijk handicap. Zij kan een paar stapjes lopen binnenshuis in de loopwagen en kan kleine stukjes fietsen op een driewielfiets. Sharon is door haar wilskracht en doorzettingsvermogen al verder gekomen als de artsen jaren geleden voorspeld hadden. Sharon begrijpt heel veel van wat je zegt alleen kan zij helaas niet terugpraten. Zij kan alleen korte woordjes zeggen zoals ja, nee en die. Ook kent zij redelijk veel gebaren waarmee zij haar spraak ondersteunt.

Waarom Dolfijntherapie

WAAROM DOLFIJNTHERAPIE?
Via internet lees je veel ervaringen met Dolfijntherapie, bijna alle kinderen die dit hebben gedaan hebben veel vooruitgang geboekt. Er zijn geen risico’s verbonden aan deze therapie (zoals bijvoorbeeld bij zuurstoftherapie bekend is dat kinderen evt. gehoorschade kunnen oplopen), hierom willen we met Sharon ook deze therapie gaan volgen om haar spraakontwikkeling verder te stimuleren en zo haar woordenschat te vergroten. Dit zou voor Sharon fantastisch zijn want dat zij moeilijk praat is haar grote frustratiepunt, veel mensen begrijpen haar daarom niet. De Dolfijntherapie is uitermate geschikt om spraak en concentratie te vergroten. Hiervoor moeten we naar het “Dolfin Training Centre” op curacao. In Nederland kunnen namelijk alleen kinderen met autisme en het Syndroom van Down dolfijntherapie volgen in het Dolfinarium in Harderwijk. De therapieën die Sharon nu wekelijks op school krijgt zijn gericht op behoud van functies, de dolfijntherapie zal haar mogelijkheden bieden om vooruit te gaan en dit is met normale therapie niet mogelijk. Helaas kost deze therapie heel veel geld en de verzekering vergoed dit niet.
Op 31 juli 2014 vliegen wij naar Curaçao en Sharon gaat hier gedurende twee weken de dolfijntherapie volgen. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten en houden jullie via deze blog op de hoogte.
Wij hebben tijdens het regelen van alles rondom de therapie nauw contact gehad met stichting Tess, dit is een stichting die kinderen helpt die dolfijntherapie willen volgen en deze zorgen ervoor dat de kinderen en hun familie gesponsord worden om de therapie te kunnen volgen. Sinds februari dit jaar hebben wij toestemming om op de wachtlijst te komen bij stichting Tess, zodat wij over ongeveer 3 jaar nogmaals naar Curaçao kunnen voor de dolfijntherapie.
Mochten jullie leuke acties hebben en nog een goed doel zoeken of gewoon een bijdrage willen leveren aan kinderen die dolfijntherapie willen volgen dan kan dit op het volgende rekeningnummer:

ING NUMMER:

NL05INGB0005109987. tnv Stichting Tess

zaterdag 2 augustus 2014

Zaterdag 2 augustus: langs de EHBO

Vandaag dag 2 hier in het resort, we raken wat meer gewend aan de hoge temperatuur. Na het ontbijt weer terug naar onze kamer om daar lekker te gaan zwemmen.
Vanmiddag nog even boodschappen gedaan bij een grote supermarkt. Er is namelijk een bus van deze supermarkt die mensen van de hotels ophaalt en dan kun je ongeveer een uur boodschappen doen en daarna wordt je terug gebracht. Een hele handige service voor als je geen huurauto hebt.
Maar ik zal jullie nu ook wat vertellen over het Kontiki Beach resort waar wij verblijven. Alles in het resort is gebouwd met producten uit deze omgeving. Dit zie je met name terug in het hout van de huizen, het natuursteen in en rond de zwembaden, de palmbladeren op de daken en de exotische tuinen.
Het zwembad is gevuld met zout water uit de Caribische zee. Het warme water in de kamers is verwarmd met behulp van zonnecollectoren.
Zoals je in de folder van het hotel kunt lezen: Let erop dat het natuursteen van het zwembad grillig kan zijn en de kinderen moeten daarom onder toezicht zwemmen. Nou dit hebben we gemerkt vandaag!! Feline wilde bij 1 van de zwembaden van het trapje, waar je langzaam het water in kunt lopen, in het water springen, maar haar grote teen kwam langs een scherp stuk natuursteen. In haar grote teen zat aan de onderkant een flinke snee. En het bloedde flink. Zodoende naar de receptie om advies te vragen en toen geholpen door iemand met een EHBO diploma. De teen werd schoongemaakt en verbonden en het kleine meisje heeft geen kick gegeven. Een verband eromheen en weer terug naar onze kamer met nog extra gazen om het opnieuw te kunnen verbinden als het nodig was. Ze is nog heel even in het water geweest met papa, maar toen moest haar teen wel boven het water blijven!!
Er is wel gelijk een medewerker van de receptie met ons mee gelopen om te kijken bij welke trap Feline zich had bezeerd en wat hier aan gedaan kon worden, echt heel netjes.
De rest van de middag lekker op ons ligbed bij onze kamer gelegen en gelezen of loom bandjes gemaakt.
Hieronder ons uitzicht vanaf het ligbed, we kunnen zo het zwembad in stappen. En een achteraanzicht van onze kamers. Wij slapen linksonder en Sharon en Joelle rechtsonder.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Vrienden. Klopt het dat jullie nog geen update schreven na de start van de therapie?
    Zag al wel foto's via Facebook bij Richard.
    Voeg svp aan Reageer als ANONIEM toe. Dan kunnen veel mensen reageren.
    Bij Hans Kuijpers was dat ook zo. Sven had dat zo geregeld. Succes met de therapie. Hoe laat heb je die en welke therapeut? Groetjes Jan Mathijssen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Jan,

      Het klopt inderdaad dat ik nog geen update had gepubliceerd, want het lukte niet om foto´s te uploaden hier ivm slechte wifi. Ben vanavond bij de receptie gaan zitten en nu staan ze erbij en zijn alle verslagen gepubliceerd. Bedankt voor de tip, ik ga eens kijken hoe ik dat anoniem reageren kan toevoegen, komt goed.

      groetjes pamela

      Verwijderen